1. mai i Høybråten kirke – 30 år med Caledonia Jazzband

I år er det 30-årsjubileum for solidaritetsgudstjeneste med Caledonia Jazzband på 1. mai i Høybråten kirke. Denne gangen kommer Oslos nyslåtte biskop Kari Veiteberg og holder preken.

Det er en fantastisk tradisjon å få være med på, solidaritetsgudstjeneste i Høybråten kirke på 1. mai. Alltid stappende fullt, alltid en menighet som fyller kirkerommet med sang og tilstedeværelse. Gudstjenesten arrangeres av Høybråten menighet og Høybråten arbeidersamfunn. Og vi har alltid vært med. Ved 25-årsjubileet ble vi utnevnt til æresborgere av Høybråten. Så vi har Høybråten i våre hjerter og gleder oss også til denne gangen

Rolf Torbo utnevner Caledonia Jazzband til æresborgere av Høybråten

30 år med Caledonia Jazzband

Nå feirer vi altså 30 årsjubileum, 30 år med høydepunkter. Jeg husker godt hvordan det begynte. Jeg hadde Grethe Hauge som lærer i menighetslære eller hva det nå het på Teologisk Fakultet. En dag spurte hun meg om Caledonia Jazzband kunne tenke å spille i 1. mai gudstjeneste i Høybråten Kirke i samarbeid med Høybråten arbeidersamfunn. Det var i 1988. Vi tenkte ikke over at det skule bli noe mer enn en engangsforeteelse. Men nå har vi altså spilt hvert eneste år i Høybråten kirke på 1. mai. Etter Grethe kom Hallvard Beck, så Gro Golimo Simonsen og nå er det Elisabeth Kjetilstad. Høybråtenpatriot og leder av Høybråten Arbeidersamfunn, Rolf Torbo har ønsket oss varmt velkommen hver eneste gang. Kirken har alltid vært full, noen ganger har folk måttet stå utenfor.

Det har ofte vært knakende bra vær og kirkekaffe ute. Men det har også vært dårlig vær. Uansett har det vært en utrolig fin atmosfære i kirken, og vi har opplevd en spesiell lydhørhet. Og alle gangene har vi opplevd at denne gangen, denne gangen var helt spesiell. Mange kjente politikere har holdt appell, Åse Kleveland, Thorvald Stolteberg (han lånte klarinetten min) og Jan  Bøhler. Og jeg har holdt appell, og preken et par ganger.

Nå er det igjen tid for Solidaritetsgudstjeneste i Høybråten kirke, Caledonia Jazzband er på plass, og biskopen kommer. Det har ikke skjedd før…

Solidaritetsgudstjeneste Høybråten kirke

Jan Bøhler kommer til stappfull kirke

1. mai i Høybråten kirke

Tirsdag kl 11.00, med Elisabeth Kjetilstad, Kari Veiteberg og Caledonia Jazzband.

Les mer
Solidaritet, jazz og tro. Reportasje i Groruddalen.no
Caledonia Jazzband. Om bandet