Å gå i skogen når det regner

Jeg kan ikke huske sist jeg gjorde det – gikk skogstur i plaskregn uten å bekymre meg for om jeg ble våt. Med Johannes som reiseleder gikk jeg inn i det grønne og våte og fikk en deilig tur. Her er en blogg om å gå i skogen når det regner.

Vi sitter på T-banen, først til Majorstua, deretter til Sognsvann. Vi sier ikke så mye. Fremme ved Sognsvann finner vi ly  i skogholtet. Det er lunsjtid. Deilige, varme  pølser på termos.

Etterhvert kommer mange fugler til oss. «Se på fuglene,» sier Johannes.

«Ja,» sier jeg, litt fjernt, for jeg prøver å ta nærbilde av dem.

Lunsjen er ferdig. Det er på tide å begi seg innover, innover i skogen. Jeg vil gjerne følge veien, har ikke regnbukse og er redd for å bli våt. Men Johannes elsker regnet og skogen og vil rett inn i det grønne. Vi finner en slags  sti.

Det tar ikke lang tid før jeg er gjennomvåt. Men det gjør plutselig ikke noe. Det er deilig å gå i skogen, være våt, høre regnet og se alt som skogen har å by på.

Johannes plukker regndråper

«Det der er trollspytt,» sier Johannes og peker på noe hvitt skum på et strå

trollspytt

Vi ser mange trær som  har falt

Denne blomsten er neste like høy som Johannes

Johannes vet at jeg er et bymenneske, jeg elsker byen og snakker varmt om the Bronx, om Harlem, Lower East Side, Tøyen, Grønland. Men han merker nok at jeg liker meg i naturen. Han stiller meg et vanskelig spørsmål. «Pappa, hvis du fikk velge, ville du ha valgt naturen eller byen?»

«Nja,» svarer jeg. «Det var et vanskelig spørsmål. Jeg er jo glad i fjellet også.»
«-Og skogen,» legger han til.

Vi er stille en stund, før Johannes plutselig sier «Central Park!»
«Hva!?» spør jeg.
«Central Park – det er jo både natur og by!» svarer han.

Central Park!

Vi er klissvåte begge to. På tide å snu.
Det er ingen som spiller volleyball ved Sognsvann i dag

Jeg har lyst til å dra ut dit med båt. Slå opp telt der og overnatte.» Johannes peker på øya ute i Sognsvann.

Vi står på t-banen. Regnet fosser ned. Hjemme tar vi av oss klærne og vrir dem opp.
Johannes lager kakao til oss.
Det er deilig å bli våt i regnet – og det er deilig å komme inn i varmen og bli tørr igjen!

#throwbackthursday
Carl Petters blå blogg har hatt forskjellige adresser. Under denne taggen legger jeg ut utvalgte blogginnlegg. Dette er en bearbeidet versjon av et innlegg postet 13. juli 2012.

  6 comments for “Å gå i skogen når det regner

Comments are closed.