En liten blogg om blåblogging

Nå har jeg blogga i snart 10 år. Noen ganger sporadisk, med lange pauser. Andre ganger daglig. Jeg har skrevet på inspirasjon, om ting som har falt meg inn der og da. Før jul bestemte jeg meg for å gjøre blogginga mer fokusert, lære mer om bloggtekniske ting og bloggskriving. Og jeg har prøvd å finne ut av hva slags blogg det er jeg skriver. Så her kommer en liten blogg om blåblogging.

Hva er blåblogging?

Det kan jo først være greit å si hva blåblogging ikke er.

  1. Det er for eksempel ikke det motsatte av rosablogging. Det er ikke en «gutteblogg» eller en «manneblogg.» Jeg har ikke noe sans for å sette kjønn på farger. Visste du forresten at blått tidligere var regna som en «kvinnefarge,» som skulle berolige urolige kvinner. Rosa og rødt ble regna som virile «mannefarger.»
  2. Det er heller ikke  politisk «blå» blogging til støtte for partier på høyresida. Jeg kan nok blogge politisk i ny og ne, men i utgangspunktet ikke til støtte for noe bestemt parti.

Blått er havets og himmelens farge, i flere religiøse tradisjoner er blått en hellig farge. Blått er også  musikkens farge, blues, blåtoner, blå slåtter. I bunn og grunn er bloggen min en slags livssynsblogg, sterkt inspirert av musikkens, kunstens og livets impulser. Det er en blogg der jeg undrer meg over livet og alt som fyller det. I mitt tilfelle dreier det seg mye om  mennesker jeg jeg møter, om musikk, byliv, poesi, graffiti og Gud.

Blåblogging fremover

Før jul tok jeg altså et kurs for å bli en bedre blogger, Thomas Moens «Suksess med blogging.» Der lærte jeg mye om innhold, om å tenke på hvem man skriver for og om tekniske ting som har med hvordan for eksempel søkemotorer virker. Det var veldig nyttig, og har ført til noen helt konkrete forandringer:

  1. bloggen har fått ny adresse. Og på en måte det litt dumt når jeg gjennom mange år har bygget opp en liten, men trofast lesergruppe. Grunnen er at jeg gjennom mange år har hatt et ganske omfattende nettsted, Carl Petters blå sider, med musikerside, kirkeside og kulturside. Den ble så omfattende at jeg ikke klarte å vedlikeholde den lenger. Nå forenkler jeg og samler jeg blogg og nettsted på ett domene. Jeg rendyrker musikersiden, som straks er klar, og tar med meg det beste fra kirke- og kultursidene inn i bloggen under overskriften Carl Petters utvalgte.
  2. Bloggen får nå tydeligere fokus og rytme, med livssynsblogging hver søndag. Med litt ujevne mellomrom kommer blogger om andre tema resten av uken. Jeg vil også ha noen tema-måneder. Tema for januar for eksempel er reiser i konkret og overført betydning. Første uka har jeg blogga fra Washington. Siste uka av januar vil jeg blogge om da jeg bodde i New Orleans for 30 år siden. Det var et år som har satt dype spor i meg.
  3. Jeg ønsker en dialogisk tilnærming til det jeg skriver, spesielt om livssyn. Derfor er jeg veldig glad for alle former for tilbakemeldinger, direkte på bloggen, på Facebook eller i andre fora, og vil svare så godt jeg kan.

Tusen takk for alle som har fulgt meg så langt og for mange inspirerende tilbakemeldinger underveis. Jeg håper dere fortsatt er klar for blåblogging og vil følge med videre ?.

  10 comments for “En liten blogg om blåblogging

Comments are closed.