Hip hop og spiritualitet. Boka har kommet

hip hop og spiritualitet. Dance to my monistry av Carl Petter OpsahlI mange år har jeg holdt på med et forskningsprosjekt om hip hop og spiritualitet. Først som et doktorgradarbeid. Deretter som et bokprosjekt. Nå har boka kommet og det føles som om jeg har lagt bak meg et livsprosjekt.

Her om dagen banket det på døren. Det var en kar fra FedEx som hadde en stor pakke. Jeg lurte på hva det kunne være for noe, for jeg hadde ikke bestilt noe.
– Så var det boka, boka som kom rykende fersk fra trykkeriet. Boka, med mitt navn på omslaget: Dance to my Ministry. Exploring Hip-Hop Spirituality.

Hip hop og spiritualitet

Boka handler om hip-hop kultur og spiritualitet. Om hvordan vi uttrykker oss selv, hva vi tror på, hva vi står for og kjemper for, gjennom kunst. Jeg skriver om noen knallfine låter av Lauryn Hill, Erykah Badu, 2Pac, Mos Def og andre. Og jeg ser på noe av den fineste graffitikunsten New York kan oppdrive, bilder av dem er i boka. Selv om jeg fortsatt tenker at mye kunne vært gjort annerledes, er jeg ganske fornøyd. Ikke minst med den aller første setningen i boka. Men hva jeg skriver der, får du ikke vite nå 😉

Et livsprosjekt

Det er på en måte et slags livsprosjekt som jeg nå loser i havn. Den spede begynnelsen var i 1998 da jeg sto i Christer Falcks platebar Benni på Aker Brygge i 1998 og han spilte den splitter nye plata til Lauryn Hill, the Miseducation of Lauryn Hill over annlegget. Fra da av var jeg solgt. Solgt til hip-hopen. Siden fulgte et doktorgradsprosjekt, disputas i 2012- Og nå endelig boka. Ferdig. Jeg har skrevet på den i helger og ferier, på turneer og etter konserter, på tog, fly, buss, t-bane og biblioteker. Brukt hver eneste ledige stund til å skrive på den. På flyplassen i Kjøbenhavn, etter å ha spilt til langt på natt på en stor dansefestival i Tivoli, trykket jeg på send-knappen og leverte fra meg manus.

PS. Jeg glemte å lese den første setninga i boka på boklanseringen. Du kan lese den her

#repost.Carl Petters blå blogg har flytta litt i sitt snart ti år lange liv. Under denne tagen reposter jeg innlegg som har vært publisert tidligere. Dette innlegget er fra 31. oktober 2016