Kom til meg, alle dere som strever.

«Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder og jeg vil gi dere hvile.»
Ordene lyder ofte i begravelser. Det er ord som gir trøst og styrke. Jesus fortsetter: «Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. For mitt åk er godt og min byrde lett.»  (Matteus 11: 28-30)

Når jeg leste teksten tidlig i uka tenkte jeg at dette skulle bli enenkel blogg å skrive. For dette opplever jeg som gode ord, ord som gir hvile.
Men ikke denne gangen. Gjennom uka ha jeg blitt minnet på mennesker som virkelig strever, som bærer usedvanlig tunge byrder. Noen vet ikke om de orker fortsette å leve.

Det hender jeg får et glimt inn i bunnløs lidelse, mennesker som har møtt ufattelig mye motgang og bærer dype sår i sjela. Da kan jeg kjenne at ingen ord bærer. Da klarer jeg ikke å forholde meg til ord som «går opp,» setninger som liksom skal gi svar på lidelsen.

Likevel, så finner jeg håp i det Jesus sier. Et håp om at Jesus tar i mot det vi bærer på av mørke, av all smerte mennesker kan bære på som ikke finner ord. At vi som medmennesker og fellesskap kan gå med hverandre, være med hverandre i det som er vanskelig. Håpe for hverandre, tro for hverandre. Og at vi kan bære hverandre i bønn. Bønn som ikke trenger ord.

Lys
Idag vil jeg tenne mange lys: lys for mennesker som strever og bærer tunge byrder. Mennesker på gata, mennesker på flukt, mennesker i dyp ensomhet, mennesker som har mistet noen.

Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder og jeg vil gi dere hvile. Altertavlen i Tøyenkirken, laget av Emmanuel Vigeland.

Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder og jeg vil gi dere hvile. Altertavlen i Tøyenkirken, laget av Emmanuel Vigeland.

 

Les også
Bønn er troens drikkevann. En blogg om bønn.

Hele teksten og tekstkommentar finner du på kirken.no sin side Søndagstanker