I Tokyo, overveldet av inntrykk

Jeg har akkurat kommet til Tokyo, overveldet av inntrykk. Mange mennesker, lyder, lukter. Venstrekjøring, ukjente skrift-tegn. Og veldig hyggelige og hjelpsomme mennesker. Her er en liten reiseblogg om førsteinntrykk i storbyen Tokyo.

Så er vi endelig i Japan, i storbyen Tokyo. Vi har drømt om reisen og planlagt i nesten to år. Nå, slitne av en lang reise og omtåka av jet lag, går vi rundt i gatene med store øyne. Se! Waw! Oi!

Det er litt vanskelig å orientere seg, alle skilt er på japansk, skyskraperne er himmelhøye og det er fullt av mennesker over alt. Men etter en stund får vi en liten følelse av topografien, kjenner igjen noen gater og butikker. Vi bor på et lite og rolig hotell, i utkanten av bydelen Shibuya. Shibuya er et enormt shopping-område, fullt av liv. Rett ved Shibuya station er det berømte Shibuya-krysset, et av verdens travleste veikryss. Det er utrolig å se hvordan så mange mennesker kan passere et kryss så effektivt på kort tid, og krysset er et av de mest fotograferte stedene i Tokyo.

Nydelig mat

Noe av det som har trukket oss til Japan, er maten. Vi var heldige og fant et veldig fint sted i nærheten som serverte nydelig ramen, en japansk nudelsuppe som tilberedes på mange forskjellige måter. Av mer spesielle retter man kan nyte i Japan, er  fugu, japansk kulefisk. Det spesielle med fisken er at den inneholder en svært dødelig gift. Men tilberedt på den rette måten skal det være en delikatesse. Bare topp skolerte kokker har lov til å servere denne fisken. Like ved oss ligger en fugu-restaurant, vi får se om vi tør prøve.

Begrepet fast food får en helt ny dimensjon her i Tokyo. Det er mange restauranter som serverer billig mat, som er både god og sunn. Og den kommer virkelig raskt! Vi avsluttet kvelden på et sushi-sted, der vi fikk hvert vårt lesebrett. Der klikket vi på bildet av det vi ville bestille, kort tid etter kom maten susende på rullebåndet.

Juli er regntid, og nå er en tyfon på vei.Regnet høljer allerede ned. Fint vær å skrive blogg i. Godt å kunne ha litt tid til å bearbeide inntrykk når en er i Tokyo, overveldet av inntrykk.