Festgudstjeneste – Gjenåpning av Tøyenkirka!

I hele sommer har kirkerommet i Tøyenkirka vært stengt på grunn av sårt tiltrengt oppussing. Nå er kirka ferdig, og vi feirer med festgudstjeneste.

For diakoner, kirkemusikere, prester og andre kirkelige ansatte er kirkerommet en arbeidsplass. Men det er også et rom som gir tilflukt, rom til alt vi bærer på, og som sender oss ut i verden. Kirkerommet i Tøyenkirka er uten tvil det viktigste rommet i mitt liv. Et rom for stillhet, et rom for å skape. Et rom for det som ikke har ord.

I flere måneder har dette rommet vært stengt på grunn av oppussing. Vi som er knyttet til det har fått kjenne savn, kjent hvor mye dette rommet betyr for oss. Nå kan vi glede oss over hvor fint det har blitt. Malemester Narve Lindstrand og hans dyktige medarbeidere har virkelig gått inn for oppgaven og gitt kirkerommet et forfriskende løft. Ofte har jeg slått av en prat med Narve, og blitt inspirert av hans engasjerte blikk. På kveldene har jeg spilt i det tomme, nakne rommet.

Mange er glade i kirkerommet i Tøyenkirka. Det er et rom fullt av liv, fullt av minner. Det er så mye som har skjedd her. Bønner, sukk, glede, hverdagsmesser, høytidsfeiringer. Gjestebud og konserter.

Og stillheten i mellom. Solen som sender sitt varmende lys gjennom rommet.

Festgudstjeneste

I kveld feirer vi gjenåpningen med festgudstjeneste. Suppe og hverdagsmesse med litt ekstra. Vi gleder oss over at vi igjen kan bruke dette kirkerommet som bærer så mye av vårt liv, av vår hverdag.