Hilsen til Lom, en liten vals

Nå har jeg vært på en slags pilgrimsferd i Lom og møtte mange tradisjonsbærere. Her er min hilsen til Lom. En vals jeg har laga som takk til alle som delte av sin tid og kunnskap.

Jeg har alltid drømt om å reise til Lom, en plass i verden med spesielt mye god musikk. Og nå klaffa det. Takket være Rolv Brimi, far til lærermesteren min Aslak, har jeg nå fått møte spelmenn og sangere som har delt leiker, sanger og fortellinger. Turen var gull verd, jeg har med meg en masse inspirasjon og kunnskap. Plateslepp til Aslak med kvartetten hans fikk jeg også med meg.

Hilsen til Lom

Det har egentlig ikke vært så mye tid til å hverken lage musikk eller video. Dessuten har det vært grått og lite egna vær til filming. Men så fikk jeg litt tid ekstra. Eller rettere sagt – jeg gikk glipp av bussen hjem fordi jeg stod på feil sted. Så da fikk jeg noen ekstra timer i Lom. Og jommen kom ikke sola også. Heldigvis fikk jeg låne hotellrommet mitt litt lenger der jeg lagde denne valsen mens jeg venta på neste buss. Det ble også  tid til å filme litt i det fine været. Videoen redigerte jeg på bussen hjem, så den er ikke helt perfekt. Men den blei ferdig i tide til å komme med på søndagsbloggen. Jeg kunne jo ha kalt låten «Prestens avskjed,» men det er allerede en fin masurka. Så finnes det en vals som heter «Helsing til Bøverdale» – så da ble det «Hilsen til Lom»

Så jeg vil gjerne takke alle jeg møtte i Lom: Rolv Brimi, Ola Grøsland, Amund Bjørgen, Ola Klepp, Aslak Brimi og Reidar Svare – og vertskapet på Fossberg hotell som stelte så pent med meg. Her er «Hilsen tl Lom»:

Hør mer
Søndager før påske legger jeg ut musikk på bloggen. Her er det jeg har lagt ut før:
Tenker på deg, en slags vuggesang
O bli hos meg. En New Orleans versjon av denne kjente salmen. Sammen med Håkon Gjesvik.
Blå katedral. Musikk inspirert av skogen og vinteren.
Gå gjerne in på min YouTube-kanal. Der finner du også musikk jeg har laga tidligere.

  2 comments for “Hilsen til Lom, en liten vals

Comments are closed.