Velkommen til Voss, en vals

Jeg har akkurat vært på Voss. En dag jeg satt og spiste på min stamkafé fikk jeg et nydelig tema i hue. Det ble en ny låt:  Velkommen til Voss, en vals.

Jeg er glad i Voss! En utrolig fin plass med mye historie, mange flotte mennesker og mange sterke musikalske opplevelser gjennom åra. Og nå er jeg nærmest pendler, som student på Ole Bullakademiet. Jeg hadde lyst å lage en slått til Voss, hadde egentlig tenkt å lage en reinlender. Jeg gikk til og med en lang tur for å komme i totaktsmodus. Men så blei det vals. Jeg satt på Ringheim sist torsdag, stamkaféen min, og spiste raspekaker. Så kom det fineste valsetema til meg. Tilbake på akademiet lagde jeg det som nå er første delen på valsen.

Denne gangen har jeg vært så heldig å få med meg en god musikerkollega og venn, Jo Asgeir Lie på trekkspill. Han er en utrolig fin musiker som kan gjøre gråstein til gull. Vi spilte den inn på kontoret hans dagen etter låta ble til. Først spiste vi kake, for Jo Asgeir hadde bursdag. Etter et par gjennomkjøringer hadde vi den.

Takk til Voss, til lærere og medstudenter på Ole Bullakademiet. Takk til Ringheim for deilig mat og veldig hyggelig atmosfære. Og takk til Jo Asgeir for musikalsk følge. Her er «Velkommen til Voss,» en vals til Voss. På videoen ser du jo hvor fint det er der. Litt ut i ser du også huset der Ola Mosafinn spilte inn voksrullopptak i 1911. Blant annet «Hopparen.» Jeg håper du liker slåtten – Velkommen til Voss!

Velkommen til Voss, en vals

Hør mer:
Søndager før påske legger jeg ut musikk på bloggen. Her er det jeg har lagt ut tidligere:
Vinterlokk. En musikalsk meditasjon inspirert av det vakre vinterfjellet.
Hilsen til Lom. En vals jeg laga mens jeg venta på bussen hjem.
Tenker på deg, en slags vuggesang
O bli hos meg. En New Orleans-versjon av denne kjente salmen. Her spiller jeg den ammen med Håkon Gjesvik.
Blå katedral. Musikk inspirert av skogen og vinteren.
Gå gjerne in på min YouTube-kanal. Der finner du også musikk jeg har laga tidligere.

  5 comments for “Velkommen til Voss, en vals

Comments are closed.