Norgesturné med Norbert Susemihl

Etter en intense forberedelser og solokonsert med Gudbrandsdalsmusikk på bassklarinett, er det tid for et brått musikalsk skifte. Idag begynner jeg nemlig på en liten Norgesturné med Norbert Susemihl og hans New Orleans Gumbo. Da blir det hot og swingende New Orleans-musikk. Jazzklubbene i Asker, Sarpsborg og Tønsberg er blant de som får besøk av oss.

Norbert er egentlig fra Hamburg, men bor i Danmark og store deler av året i New Orleans. Han kommer direkte derfra nå, fylt av inspirasjon og spilleglede. Jeg har kjent ham lenge, helt siden 1983 og mitt første besøk på jazzfestivalen i New Orleans. Siden har vi spilt med jevne mellomrom over store deler av Europa og i New Orleans. Sist jeg spilte med ham var i august, da var han gjest med Caledonia jazzband.

Det er mange fine musikere med i bandet. Den svenske trombonisten Hans Ingelstam er med på alle konsertene, pianistene Håkon Gjesvik og Anders Aarum deler på konsertene, det samme gjør trommeslagerne Torstein Ellingsen og Bjørn Olufsen. Vi har en god bunke stilige New Orleanslåter med oss, fra de eldste lagene av jazzens historie til nyere rhythm and blues og soul.

Jeg gleder meg til å spille med Norbert i gjen, til å spre varmende jazztoner i hustrige høstkvelder.