TONO-stipend til slåtteprosjekt

Idag har jeg fått TONO-stipend til å skrive slåtter inspirert av byen og bylivet. Det er et prosjekt jeg gleder meg til å ta fatt på.

De siste par åra har jeg fordypa meg i slåttemusikken fra Gudbrandsdalen. Mange av slåttene har navn etter steder, mennesker eller hendelser i Gudbrandsdalen. Ofte er det knytta en liten fortelling til slåttene. I dette prosjektet vil jeg fortelle historier fra byen, gi små glimt av mennesker, situasjoner og steder jeg har opplevd gjennom musikk.

TONO

Jeg har vært medlem av TONO siden 1984, tror jeg. De første låtene jeg skrev var Freedom Calypso (til Nelson Mandela) og Listener’s Blues. Siden har det blitt endel låter, både til egne plateprosjekter, til Caledonia Jazzband og Chateau Neuf spelemannslag, til TV, og ikke minst flere jazzmesser. TONO passer på rettighetene til oss som skriver musikk, det er jeg veldig glad for. Og jeg er ekstra takknemlig for dette stipendet som gjør det mulig å fullføre et skriveprosjekt jeg har hatt lenge.

En låt i uka

I mellomtiden holder jeg på med et annet skriveprosjekt: å lage en låt i uka og dele med alle som vil høre på. Det er nå blitt 14 låter, og flere kommer. Søndag morgen legger jeg ut låt nummer 15!

Her er noen av de jeg har lagt ut tidligere:

Vigsla tunge. En pinse- og yttringsfrihetsleik.
Street Requiem,  med Ådne Svalastog, orgel.
Tussilago Farfara. En sang om hestehoven, oppstandelsesblomsten
It Might As Well Be Springleik. En springleik inspirert av en veldig mye brukt frase i jazz, populært kalt The Lick
Dreaming of Stars. En melodi inspirert av en nydelig korklang.
Kappleikminne, en reinlender. Skrevet etter fine dager på Gudbrandsdalskapleiken
Himmelen er åpen. Oppstandelsesmusikk fra Tøyenkirken
Velkommen til Voss. En vals inspirert av Voss. Med Jo Asgeir Lie, trekkspill.
Hilsen til Lom. En vals jeg laga mens jeg venta på bussen hjem fra Lom.

Les mer om TONO på deres hjemmeside

Gå gjerne inn på min YouTube-kanal. Der finner du også musikk jeg har laga tidligere.