En ny melodi i uka: Dreaming of Stars

Jeg har gitt meg selv en utfordring: å skrive en ny melodi i uka og legge den ut på YouTube. Her er ukas bidrag, Dreaming of Stars.

En ny melodi i uka

Noen ganger trenger man å gi seg selv noen utfordringer for å komme videre. Før påske oppdaget jeg at det var lenge siden jeg hadde skrevet ny musikk. Det er mange grunner til det, blant annet skrivesperre og mye annet å gjøre.  For å gjøre noe med det bestemte jeg meg for å lage en ny låt i uka, lage en musikkvideo til den og legge den ut på YouTube. Å planlegge video, tenke på hvordan lyd og bilde kan virke sammen, og å la ukas hendelser gi impulser til skapelsesprosessen har gitt en ny inngang til det å lage musikk.

Denne uka har jeg vært på Voss og Ole Bullakademiet. Vi har arrangert en nordisk folkemusikkonferanse., Nordtrad, med lærere og folkemusikkstudenter fra hele Norden og de baltiske landene. Det var mye fin musikk. Og en sen kveldstime lagde jeg en låt inspirert av alt jeg hadde hørt. Spesielt var det noen korklanger som jeg ble opptatt av. Jeg var på et verksted med Ruith Wilhelmine Meyer, og plutselig stod jeg mitt i en fantastisk korklang. Jeg tok opp litt med telefonen, som du kan høre litt av i starten. De vakre bevegelsene i koret ble inspirasjon til både video og musikken. Melodien er kanskje litt meloankolsk, og lit påvirket av baltisk musikk som jeg har hørt mye på denne uka. Her er melodien:

Dreaming of Stars


Hør mer
Hver uke legger jeg ut ny musikk. Her er noe av det jeg har lagt ut tidligere:
Kappleikminne, en reinlender. Skrevt på Gudbrandsdalskapleiken
Himmelen er åpen. Oppstandelsesmusikk fra Tøyenkirken
Innside Mountains I. Musikk jeg lagde etter en reise gjennom Lærdalstunnelen.
Velkommen til Voss. En vals inspirert av Voss. Med Jo Asgeir Lie, trekkspill.
Vinterlokk. En musikalsk meditasjon inspirert av det vakre vinterfjellet.
Hilsen til Lom. En vals jeg laga mens jeg venta på bussen hjem.
Tenker på deg, en slags vuggesang
Blå katedral. Musikk inspirert av skogen og vinteren.

Gå gjerne inn på min YouTube-kanal. Der finner du også musikk jeg har laga tidligere.

  1 comment for “En ny melodi i uka: Dreaming of Stars

Comments are closed.