Hjemreisa –

Hvis du har vært borte en stund, opplevd mye og er full av inntrykk, kan det være godt å sitte på toget på vei hjemover, se landskaper passere revy og bearbeide alle inntrykkene. «Hjemreisa» er en lyarslått inspirert av en helt spesiell reise, siste reise hjemover etter to spennende studieår på Ole Bullakademiet på Voss.

Jeg har altså studert tradisjonsmusikk i to år på Ole Bullakademiet. Jeg har lært mye, blitt kjent med mange fine mennesker. Etter en intens uke på Voss, med eksamener og eksamenskonsert, sitter jeg på toget og tenker på alt jeg har lært, alt jeg vil savne, og alt jeg har lyst til å gjøre. For siste gang på en god stund ser jeg det sterke naturlandskapet passere revy, fra Voss til Myrdal til Finse, Bergensbanens høyeste punkt. Så blir landskapet mildere, flatere. Og til slutt nærmer vi oss byen. Hue er slitent, men en springleik ligger i kroppen.

Nå har jeg også fått vite at alle eksamene har gått bra, og jeg tenker at jeg har fått veldig mye igjen for disse to årene. Og jeg tenker med meg selv at reisen hjemover fortsetter, fortsetter med ny musikk, nye klanger, nye møter. Hjemreisa vil jeg gjerne tilegne Ole Bullakademiet, lærerne og studentene der som har gitt meg så mye underveis.

Dette blir også den siste musikkvideoen jeg lager på en stund. Jeg har hatt stor nytte av å presse meg til å skrive musikk og legge ut. 19 låter har det blitt, mer  enn nok til en ny plate! men nå trenger jeg å høre og se gjennom det jeg har gjort, la låtene modne og ikke minst bruke litt mer tid på å planlegge og tenke ut nye videoidéer så jeg ikke bare gjentar meg. Tusen takk for alle gode innspill underveis! Nye videoer kommer, men antagelig ikke før til høsten. I mellomtida – her er Hjemreisa:

Hjemreisa – en lyarslått

Hør mer
Jeg har bestemt meg for å skrive en låt i uka og dele med alle som vil høre. Her er noen av de jeg har lagt ut tidligere:
Visdommens dans. En masurka til en god og vis venn
Syrintid. En melodi om melankoli, lengsel og  syriner
Vigsla tunge. En pinse- og yttringsfrihetsleik.
Street Requiem,  med Ådne Svalastog, orgel.
Tussilago Farfara. En sang om hestehoven, oppstandelsesblomsten
It Might As Well Be Springleik. En springleik inspirert av en veldig mye brukt frase i jazz, populært kalt The Lick
Dreaming of Stars. En melodi inspirert av en nydelig korklang.
Kappleikminne, en reinlender. Skrevet etter fine dager på Gudbrandsdalskapleiken
Himmelen er åpen. Oppstandelsesmusikk fra Tøyenkirken
Velkommen til Voss. En vals inspirert av Voss. Med Jo Asgeir Lie, trekkspill.
Hilsen til Lom. En vals jeg laga mens jeg venta på bussen hjem fra Lom.

Hør flere sanger på min YouTube-kanal