Visdommens dans – Signes masurka

Jeg hadde planlagt en helt annen låt i dag. Men så ble jeg invitert til en avskjedsgudstjeneste til en kollega som har betydd mye for meg og som atpåtil har bursdag – her er Visdommens dans – Signes masurka.

I dag var det avskjedsgudstjeneste for Signe Fyhn, sogneprest i Lilleborg kirke. Hun går av med pensjon på sin 67års dag. Jeg har kjent Signe lenge og hun er et stort forbilde som prest og menneske.

Jeg spilte da Signe begynte i Lilleborg, en melodi jeg hadde laget selv som jeg kalte Prestepolka. Den har nok gått inn i glemselens hav. Så nå laga jeg en ny låt, en masurka. I Gudbrandsdalen finnes det en masurka skrevet til en prest, «Prestens avskjed.» Men, har jeg forstått, den masurkaen ble skrevet i glede oer at presten slutta. Så denne måtte få et annet navn. Signe har kjempet for utsatte menensker i alle år, men har alltid gjort det med stor visdom. Så det ble en dans til visdommen – og til Signe.

Oslo Fagottkor sang under gudstjenesten, og de ville gjerne være med å synge en Gmoll-akord (eller (Gay-moll, som de kaller det…). Tusen takk – og tusen takk Signe!

 

Visdommens dans – Signes masurka

Hør mer
Jeg har bestemt meg for å skrive en låt i uka og dele med alle som vil høre. Her er noen av de jeg har lagt ut tidligere:
Syrintid. En melodi om melankoli, lengsel og  syriner
Vigsla tunge. En pinse- og yttringsfrihetsleik.
Street Requiem,  med Ådne Svalastog, orgel.
Tussilago Farfara. En sang om hestehoven, oppstandelsesblomsten
It Might As Well Be Springleik. En springleik inspirert av en veldig mye brukt frase i jazz, populært kalt The Lick
Dreaming of Stars. En melodi inspirert av en nydelig korklang.
Kappleikminne, en reinlender. Skrevet etter fine dager på Gudbrandsdalskapleiken
Himmelen er åpen. Oppstandelsesmusikk fra Tøyenkirken
Velkommen til Voss. En vals inspirert av Voss. Med Jo Asgeir Lie, trekkspill.
Hilsen til Lom. En vals jeg laga mens jeg venta på bussen hjem fra Lom.

Hør flere sanger på min YouTube-kanal

  1 comment for “Visdommens dans – Signes masurka

Comments are closed.