Summertime in Prison is Bad

Ukas melodi er inspirert av et bilde jeg så engang jeg var på besøk i fengsel. Bilde var i farger og svart hvitt, og sa ganske enkelt «Summertime in Prison is Bad.»

Som gateprest i Kirkens Bymisjon holder jeg gudstjenester i fengsel en gang i måneden. Der er verdifullt og lærerikt. Vi får innblikk i sider av livet, både i og utenfor murene. Mange gir uttrykk for er at sommeren er ekstra vanskelig i fengsel. Det er varmt ute og inne. Når sola skinner og himmelen er skyfri er det ekstra belastende å ikke kunne være ute i luftegården mer enn en time i døgnet.

For en stund siden så jeg en kunstutstilling i fengselet, laget av innsatte. Motivene var sommerlige, med badestrender og solparasoller. Men ett skilte seg ut. Halvdelen av bildet var laget av fargerike bokstaver «Summertime in Prison.» Under var bokstavene i grå toner, med ordene «is Bad.» Bildet gjorde inntrykk og jeg tenker alltid på det nå om sommeren. Jeg vet ikke hvem som laget det, men det inspirerte meg til å lage denne låta:

Summertime in Prison is Bad

Hør mer
Jeg har bestemt meg for å skrive en låt i uka og dele med alle som vil høre. Her er noen av de jeg har lagt ut tidligere:
Syrintid. En melodi om melankoli, lengsel og  syriner
Vigsla tunge. En pinse- og yttringsfrihetsleik.
Street Requiem,  med Ådne Svalastog, orgel.
Tussilago Farfara. En sang om hestehoven, oppstandelsesblomsten
It Might As Well Be Springleik. En springleik inspirert av en veldig mye brukt frase i jazz, populært kalt The Lick
Dreaming of Stars. En melodi inspirert av en nydelig korklang.
Kappleikminne, en reinlender. Skrevet etter fine dager på Gudbrandsdalskapleiken
Himmelen er åpen. Oppstandelsesmusikk fra Tøyenkirken
Velkommen til Voss. En vals inspirert av Voss. Med Jo Asgeir Lie, trekkspill.
Hilsen til Lom. En vals jeg laga mens jeg venta på bussen hjem fra Lom.

Hør flere sanger på min YouTube-kanal