It might as well be springleik (the Lick)

«It might as well be Springleik» er en låt jeg har laget i forbindelse med den internasjonale jazzdagen 30. april. Her er «the lick», en av jazzens mest brukte fraser, omformet til en springleik:

The Lick

John Coltrane, Miles Davis, Carlos Santana, Christina Aguilera -og en hel haug med andre har brukt den. En kort mollfrase som rett og slett bare blir kalt «the lick.» Den er så mye spilt at mange opplever den som en utbrukt klisjé. Jeg må ha hørt den en million ganger, men har ikke tenkt så mye ove det. Inntil Tobias og Johannes (sønnene mine) viste meg YouTube videoer og memes. Blant annet en video med Adam Neely som spiller «the Lick» i fem timer (7568 ganger)!

«It might as well be springleik»

Jeg fant ut at jeg ville gjøre noe annet, nemlig lage en springleik av den. Og jeg synes figuren passer kjempefint til springleik. Det vanskeligste var å finne et passende navn. Her kom Facebook meg til unnsetning. Takk til jazz- og folkemusikkjenneren Lars Mossefinn fra Voss som ga meg tittelen, «It Might As Well Be Springleik.» Et passende ordspill på en gammel standardlåt («It Might As Well Be Spring»).

«The Lick,» en av mange samlinger med eksempler på YouTube
International Jazz Day. Offisiell side for den internasjonale jazzdagen.

Hør mer
Hver uke legger jeg ut ny musikk. Her er noe av det jeg har lagt ut tidligere:
Dreaming of Stars. En melodi inspirert av en nydelig korklang
Kappleikminne, en reinlender. Skrevt på Gudbrandsdalskapleiken
Himmelen er åpen. Oppstandelsesmusikk fra Tøyenkirken
Velkommen til Voss. En vals inspirert av Voss. Med Jo Asgeir Lie, trekkspill.
Hilsen til Lom. En vals jeg laga mens jeg venta på bussen hjem.

Gå gjerne inn på min YouTube-kanal. Der finner du også musikk jeg har laga tidligere.

  2 comments for “It might as well be springleik (the Lick)

Comments are closed.