Videre. Tanker ved semesterslutt

Gangen er mørk og tom. Jeg er innom kontoret og ordner et par ting før sommeren. Jeg ser ut av vinduet og tenker på at det har vært litt av et halvår. Ja, litt av et år får jeg nesten si. Her er noen tanker ved semesterslutt, etter mitt første semester som lærer på MF.

.. for et år siden

For et år siden hadde jeg akkurat avslutta to år på Ole Bullakademiet på Voss, to år med givende tradisjonsmusikkstudier. Jeg debuterte i Åpen klasse på Landskappleiken og var full av musikk. Og jeg var klar for å gå tilbake for fullt som gateprest i Kirkens Bymisjon, et arbeid jeg ble ordinert til for 20 år siden. Et arbeid så givende og meningsfullt at jeg tenkte jeg skulle fortsette med det til jeg blei pensjonist. Hadde noen for ett år siden sagt til meg at jeg kom til å jobbe på MF, ville jeg rista på hodet. Utenkelig, ville jeg ha sagt.

Det første semesteret

Nå har jeg altså jobbet på MF – tidligere kjent som Menighetsfakultetet, nå MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn -i et halvt år. Jeg er gjennom mitt første semester, og det er et godt sted å være!

Ikke minst takket være utrolig flotte studenter som jeg har lært mye av. Jeg underviser i liturgikk – gudstjenestekunst – og det er svært meningsfullt å undervise kommende prester. Denne våren uteksaminerte vi 24 kandidater til tjeneste i Den norske kirke og andre kirkesamfunn. Noen er alt ordinert og i jobb. Jeg skrev en slått til dem. Den heter «videre.» Og jeg spilte den på semesteravslutningen med to gode kolleger, Sturla Stålsett og Tron Fagermoen. Ja, for jeg har også veldig gode kolleger, og noen av dem er som jeg også musikere.

videre. tanker ved semesterslutt. musikknote som illustrasjon til blogginnlegg
videre. en slått jeg skrev og spilte for studentene mine på semesteravslutningen

Videre tanker ved semesterslutt

Så nå sitter jeg på kontoret, i takknemlighet for semesteret som har gått. I takknemlighet for studenter og gode kolleger. I takknemlighet for muligheten til å utvikle liturgifaget og kanskje også dekningen om gudstjenestefeiringen i Den norske kirke. Jeg savner å være gateprest, men jeg har også savnet å skrive, å fordype meg i fag. Og jeg er fortsatt prest. Musiker i bånn og prest. Og nå førsteamanuensis i liturgikk på MF. Jeg gleder meg til veien videre, til nye studenter, til nye tanker og tros møter.

Hver dag de siste ukene har jeg blitt ønsket velkommen av en stemorsblomst ved inngangen til MF. Såkalt ugress, men vakker. Jeg lar den være min blomst og mitt symbol for mitt liv på MF.
God sommer!

Stemorsblomst. Illustrasjon
Stemorsblomst ved MF

les mer
MF. Vitenskapelig høyskole. Hjemmesiden for MF
Stemme sjela. En blogg jeg skrev om å studere tradisjonsmusikk på Ole Bullakademiet