Washington DC, første dag

Etter to dager hvor jeg mer eller mindre har bodd på en flyplass, er jeg nå endelig fremme i Washington DC. Men fortsatt uten baggasje, uten kamera og PC. Og det regner, noe inn i granskauen. Det høljer ned.

Regn og gråvær er ikke ideelle forhold for å ta bilder, spesielt ikke med iPad. Men jeg kan ikke holde meg inne på hotellrommet av den grunn. Og siden det er første gang jeg er her, setter jeg kursen mot Capitol Hill og det hvite hus.

Washington DC, USAs andre hovedstad

Washington er USAs andre hovedstad. New York var først, og det var i New York George Washington ble innsatt som president. Men fra 1790 ble Washington opprettet som hovedstad og har vært det siden. Nå forbereder byen seg på en ny president, og butikkene er fulle av Trump-effekter.

Det er ikke vanskelig å finne the National Mall, der the White House, Capitol Hill og alle de store monumentene ligger. Washington monumentet, den svære obelisken, er et tydelig landemerke. Det første som slår meg, er hvor stort området er. Opplevelsen av et enormt rom mitt i byen. Det slår meg også at det er et område som dyrker fortiden, med enorme minnesmerker over døde presidenter og mennesker som har falt i kriger. Jeg har bare sett disse Stene på tv, i solskinn eller solnedgang. I dag, denne grå, regntunge dagen virker monumentene veldig ensomme.

Det hvite hus fikk jeg bare et glimt av. Her er det tre måneders ventetid på å komme inn. Og etter noen timer i regnet er jeg gjennomvåt og må tilbake til hotellet. Capitol Hill får vente. Nesten fremme ser jeg en statue av en gammel kjenning, Martin Luther. Og bak ham endelig noen farger, et veggmaleri på en kirke av Frans av Assissi.

Nå er det bare å tørke klærne med hårføneren på hotellet. Tror det tar noen timer før jeg kommer meg ut igjen.

  4 comments for “Washington DC, første dag

Comments are closed.