Hverdag og helligdag – og Godt Nytt År!

En ny dag i et flunkende nytt år. Likevel også en helt vanlig dag. I årets første blogg undrre jeg meg over hverdag og helligdag. Og ønsker alle et velsignet godt nytt år!

Da jeg våknet i tidlig var himmelen ennå mørk. Jeg kunne se stjerner, og månen. Etter hvert kom sola frem. Himmelen ble lysere. En helt vanlig dag, tenkte jeg, en helt vanlig dag. Det samme tenkte jeg i går, når jeg tok bussen til byen. Folk satt på bussen slik som de pleier. Noen dypt inne i mobilene sine, andre i prat med den som satt ved siden av.

Jeg elsker vanlige dager, jeg elsker hverdager. Jeg elsker å stå opp om morgenen, se ut av vinduet, spise frokost, ta bussen, kjenne vinden, regndråpene eller sola. Høre fuglene og trikkene, sanse byen og livet rundt meg.

Nytt år

I dag er en vanlig dag, i går var en vanlig dag. Likevel har millioner av mennesker verden over markert at akkurat nå, i overgangen mellom dagen i dag og dagen i går, så skjedde et skifte mellom et gammelt og et nytt år, og denne overgangen har vi feira så lenge vi kan huske. Å feire årets gang gir oss mulighet til å løfte oss ut av hverdagen, få et slags blikk på livet slik det er nå. Og jeg hadde en helt spesiell dag i går. Jeg feiret nyttårskvelden i Tøyenkirken med mange fine mennesker og deilig mat. Og vi så fyrverkeriet over Oslo by fra kirketårnet. Det var også min siste dag som gateprest i Kirkens Bymisjon. Nå venter ny jobb.

Hverdag og helligdag

Jeg går inn i det nye året med de ordene jeg har levd på så lenge jeg kan huske, ord som gjør hver eneste vanlige hverdag til en helligdag,

I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Messias, Herren. Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe.»

Ære være Gud i det høyeste,
og fred på jorden
blant mennesker Gud har glede i!»

Jeg ønsker alle et velsignet nytt år!

 

Tidligere nyttårsblogger
En velsignelse inn i det nye året. Om velsignelser og nye dager
Der elva begynner. En nyttårsmeditasjon fra Minneapolis
Avslutninger og begynnelser. Om det året jeg tok doktorgrad, kjøpte bassklarinett – og mye annet