Vigsla tunge – en pinseleik

Så er det pinse! Og jeg feirer dagen med en helt ny leik: Vigsla tunge – en pinseleik.

Pinse er en kristen høytid, den siste av de tre store festtidene: jul, påske, og pinse. Som musiker har pinsen en spesiell betydning for meg. Pinse handler om felleskap og forståelse, om inspirasjon og lytting. Pinseunderet er et byunder, et under som skjer mitt i byen blant alle dens mennesker, tilreisende og fastboende. I pinsen forstår vi at vi hører sammen og hører til. Pinse handler også om visjoner, om å se sammenhenger, om å skape.

Jeg tror også at pinse handler om ytringsfrihet. Om å si fra. Om å finne styrke sammen og kjempe mot urett. Jeg har skrevet flere låter inspirert av pinsen gjennom årene. «Vigsla tunge» er en pinseleik om yttringsfrihet som kunstner og menneske. En yttringsfrihet som mange steder i verden er truet. Tittelen er hentet fra den vakre vår- og pinsesalmen til Elias Blix, «No livnar det i lundar.» I siste verset skriver han «Då me med vigsla tunge med kjærleik heil og klår, alt utan brest og sprunge skal lova Herren vår.»

Videoen er filma fra tårnet i Tøyenkirka med nydelig utsikt over Oslo.

God pinse!

Vigsla tunge – en pinseleik

Her kan du lese mer om pinse: Pinse. Om Den hellige ånd og Guds skaperpust.

Hør mer
Hver uke legger jeg ut ny musikk. Her er noe av det jeg har lagt ut tidligere:
A Street Requiem,  med Ådne Svalastog, orgel.
Tussilago Farfara. En sang om hestehoven, oppstandelsesblomsten
It Might As Well Be Springleik. En springleik inspirert av en veldig mye brukt frase i jazz, populært kalt The Lick
Dreaming of Stars. En melodi inspirert av en nydelig korklang.
Kappleikminne, en reinlender. Skrevet etter fine dager på Gudbrandsdalskapleiken
Himmelen er åpen. Oppstandelsesmusikk fra Tøyenkirken
Velkommen til Voss. En vals inspirert av Voss. Med Jo Asgeir Lie, trekkspill.
Hilsen til Lom. En vals jeg laga mens jeg venta på bussen hjem.

Gå gjerne inn på min YouTube-kanal. Der finner du også musikk jeg har laga tidligere.

  2 comments for “Vigsla tunge – en pinseleik

Comments are closed.